Filip Galeković raspravljao o izazovima EU Green Deala na panelu u sklopu DOMOTEX 2024

Na nedavnom međunarodnom sajmu tepiha i podnih obloga Domotex 2024, koji se održao u Hannoveru od 11. do 14. siječnja, Filip Galeković sudjelovao je u panelu pod nazivom “EU GREEN DEAL IN FOCUS: Izazovi za industriju podnih obloga”. Tema panel diskusije bila je održivost.

Predsjednik Udruženja drvno-prerađivačke industrije HGK, iznio je važne strategije koje tvrtke u industriji podova primjenjuju kako bi udovoljile ciljevima Europskog zelenog plana (The EU Green Deal). Naglasak je bio na povećanju energetske učinkovitosti, s posebnim isticanjem instalacije solarnih panela, čije financiranje iz EU fondova igra ključnu ulogu.

Galeković je naglasio: “Green Deal nije nešto što se više može odgađati, to je smjer u kojem moramo ići. Međutim, ciljevi moraju biti realno postavljeni.” Njegove riječi odražavaju ozbiljan pristup industrije podova prema održivosti i implementaciji praksi usklađenih s europskim smjernicama, naglašavajući važnost postizanja ambicioznih ciljeva u skladu s EU Green Dealom.

Ovogodišnji sajam okupio je impresivnih tisuću izlagača iz 60 zemalja, a posjetilo ga je oko 18 tisuća posjetitelja iz 140 zemalja.

Galeković

Parketi i podovi | Kvaliteta u tradiciji