parketi galekovic_baku_mala

Galeković u gospodarskoj delegaciji u Baku, Azerbajdžan

Hrvatska gospodarska komora organizirala je, u okviru službenog posjeta predsjednika RH, Ive Josipovića Republici Azerbajdžan 12. i 13. ožujka, Azerbajdžansko-hrvatski gospodarski forum u suradnji s partnerom – Fondom za izvoz i promociju Azerbajdžana (AZPROMO).

{artsexylightbox path=”images/stories/novosti/parketi_galekovic_baku” autoGenerateThumbs=”true” previewWidth=”150″ previewHeight=”100″} {/artsexylightbox}

Nakon održanih prezentacija u okviru foruma i pozdravnih govora, održani su poslovni razgovori između predstavnika 28. hrvatskih i 140. azerbajdžanskih tvrtki. Može se zaključiti da su svi sudionici ove delegacije profitirali svojim odlaskom u Azerbajdžan gdje su se upoznali sa osnovnim mogućnostima poslovanja na ovom zanimljivom i dinamičnom tržištu, a isto tako i započeli prve kontakte s potencijalnim partnerima. Azerbajdžansko-hrvatski gospodarski forum organiziran je pak jer je HGK prepoznala velike mogućnosti koje tržište Azerbajdžana nudi, kao i veliku potrebu zemlje za razvojem onih djelatnosti gospodarstva koje se ne odnose na naftni i plinski sektor.

Hrvatski izvoz u Azerbajdžan je relativno nizak i u prošloj godini je iznosio 3,4 milijuna dolara, a u strukturi izvoza prevladaju električni transformatori, lijekovi, duhanski i prehrambeni proizvodi. Obzirom na gospodarsku stabilnost Azerbajdžana, na velike potrebe za određenim robama, kao i za razmjenu iskustava u okviru tehnoloških dostignuća i know how-a, gospodarsku suradnju između dvije zemlje je moguće daleko više unaprijediti.

Nakon održanog Foruma i poslovnih razgovora hrvatskim i azerbajdžanskim gospodarstvenicima obratili su se i predsjednici država, g. Ivo Josipović i Ilham Aliyev, koji su iskazali zadovoljstvo bilateralnim odnosima dviju zemalja te iskazali nadu da je ovaj posjet početak jačanja gospodarske suradnje.

Galeković

Parketi i podovi | Kvaliteta u tradiciji