Jednostavni savjeti za izbjegavanje štete

Donosimo Vam jednostavne savjete kako izbjeći štetu na parketu: ne čistite drvene podove s mokrom krpom, nemojte koristiti vosak i druga kućna sredstva za čišćenje, nemojte dozvoliti da se nagomila pijesak, usisavajte i metite svoje podove redovito…

  1. Ne čistite drvene podove s mokrom krpom. Previše vode može uzrokovati podizanje, bubrenje ili promjenu boje (sivilo).
  2. Nemojte koristiti vosak, sapun i druga kućna sredstva za čišćenje. Ona mogu zamutiti lak na parketu. Koristite samo posebna sredstva namijenjena održavanju lakiranih podova.
  3. Nemojte dozvoliti da se nagomila pijesak, prljavština i zemlja. Oni djeluju poput brusnog papira: bruse i zamućuju površinu.
  4. Usisavajte i metite svoje podove redovito – minimalno jednom tjedno.
  5. Prolivenu tekućinu odmah obrišite.
  6. Stavite otirače ispred ulaznih vrata kako bi spriječili unošenje pijeska i prljavštine. Stavite tepihe na najprohodnijim dijelovima, na kraju stepeništa i u blizini vrata. Izbjegavajte gumenu poleđinu.
  7. Stavite otirače ispred ulaznih vrata kako bi spriječili unošenje pijeska i prljavštine. Stavite tepihe na najprohodnijim dijelovima, na kraju stepeništa i u blizini vrata. Izbjegavajte gumenu poleđinu.
  8. Koristite zaštitne podmetače za namještaj.
  9. Režite kandže kućnim ljubimcima kako bi izbjegli grebanje poda.

Galeković

Parketi i podovi | Kvaliteta u tradiciji